Het weer in Dakar

 
 

Onze sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wie gaat dat betalen?
Een reis naar Dakar is natuurlijk niet hetzelfde als een reisje langs de Rijn. We zullen ons goed voor moeten bereiden en volgens onze informatie wordt het heel spannend. We hebben allerlei opbeurende informatie gelezen over: plunderingen, mijnenvelden, zandvlaktes en meer "opwekkende" zaken. In tegenstelling tot de grote jaarlijkse Paris-Dakar race, is ons evenement niet commercieel van opzet en zijn we 100% op onszelf aangewezen. Geen grote organisatie als vangnet, geen technische- of medische begeleidingsteams, maar improviseren en zelf doen!

Die goede voorbereiding zal voor ons dus uit meer moeten bestaan dan alleen het opzoeken van een lunchtrommeltje en een slaapzak. We hebben nog veel meer nodig zoals een brandstof, reserveonderdelen, inentingen, touwen, zandladders, krik, jerrycans voor water en brandstof, vliegtickets voor de terugreis etc. Die spullen blijven natuurlijk daar omdat we ze uiteraard niet weer met het vliegtuig mee naar huis kunnen slepen. Omdat niemand in Afrika zit te wachten op een autowrak, dat na onze reis nooit meer rijdt en alleen nog maar als kippenhok kan dienen, hebben we bedacht om een goede en eenvoudig te onderhouden auto incl. reserve-rdelen mee te nemen. En wat is er dan geschikter dan een Land Rover?

En u kunt ons helpen!
Om de eindstreep te halen en ons goede doel zo goed mogelijk te helpen, hebben we uw hulp nodig. Natuurlijk door middel van geld, maar ook in de vorm van materialen en spullen.
Alle hulp is welkom, waarbij we denken aan ondersteuning door bedrijven , maar niet in de laatste plaats aan particulieren, clubs e.d.

Bedrijven.
Met de hulp van uw sponsoring proberen we de aanschaf van de auto, het onderhoud, de reserveonderdelen en bijvoorbeeld de terugreis te financieren.
Het spreekt voor zich dat de afspraken kunnen worden vastgelegd in een juridisch- en fiscaal verantwoorde overeenkomst.
Als uw bedrijf en uw medewerkers het goede doel en ons team steunen, dan verdient u natuurlijk een mooie plaats voor reclame op onze auto en website. Het afgelopen jaar hebben de nationale televisiezenders en kranten ruim aandacht aan deze race gegeven. Het zou toch leuk zijn als uw bedrijf zo eens flink in het nieuws komt.
Misschien vindt u het leuk om ons op uw beurs of voor andere promotionele activiteiten uit te nodigen. Natuurlijk zijn we hiervoor (in overleg) beschikbaar.
Heeft u interesse of wil u verder geļnformeerd worden? Stuur dan een email naar landrover@xs4all.nl, dan nemen we z.s.m. contact op om een afspraak te maken.

Wat kan jij voor ons doen?
Help ons kilometers vreten! Uiteraard rijd ook onze auto niet op water, anders hadden we dat concept al verkocht en nu al op een tropisch eiland in de zon gelegen en een ander stel sufferds deze zware reis laten maken. Met andere woorden: Wie wil ons helpen de brandstof te sponsoren? De reis is in dagetapes verdeeld en de hoeveelheid benodigde brandstof per dag ingeschat.
Onze vraag: sponsor een dag brandstof en help ons daarmee een dag verder richting Dakar! In deze bijlage kunt u zelf een etappe die nog vrij is en bij uw budget past uitkiezen.(samen met vrienden of een verenigin een dag sponsoren kan natuurlijk ook!)
Tijdens de reis zullen wij op onze website dagelijks vermelden wie ons die dag vooruit heeft geholpen en hoe dit is bevallen.

Benodigde materialen
Met brandstof alleen redden we het niet, er zijn ook nog heel wat spulletjes en gereedschap nodig. En alles blijft in Gambia achter. Dus onze goede krik, is fijn voor Gambia, onze mooie jerrycans zijn fijn voor Gambia en ga zo maar door. Na enig zoeken in onze uitrusting, kwamen we tot de conclusie dat als wij al onze eigen vakantiespullen meenemen, wij nooit meer op vakantie kunnen. En als we onze gereedschapskisten plunderen zal er na thuiskomst nooit meer een band verwisseld kunnen worden. Je begrijpt: we kunnen van alles kunnen we gebruiken en niets komt terug naar Nederland.
Met welke spullen kunt u ons helpen? Dat is echt een lange lijst. Kijk maar eens rond en vul a.u.b. in wat je wil/kan missen. Het vervoer naar onze thuisbasis regelen we wel. Heb je iets dat niet op de lijst voorkomt en waar wij dus niet aan hebben gedacht, stuur dan een email naar landrover@xs4all.nl.

Tot slot: RAAD HOEVER DIE GAAT!
Wat houd dit nu weer in?! Naast brandstof, materialen en uw spulletjes is er natuurlijk ook geld nodig om de reis te volbrengen, maar ook om het goede doel te steunen! Daarom hebben we het volgende bedacht, waardoor het voor iedereen mogelijk is ons met een bijdrage te steunen.
Iedereen weet dat het ongeveer 6500 km rijden is naar ons einddoel. Maar wie weet hoe goed wij in kaartlezen zijn, of hoe ver we moeten omrijden voor de benzine ... ? Weet jij het? Meedoen is simpel! Doneer € 10 en vul in hoeveel kilometer wij exact hebben gereden tussen Amsterdam en Dakar. Diegene die het goed raadt of het dichtste bij de juiste kilometer-stand zit, krijgt een exclusief Gambiaans souvenier.
Vul daarom nu dit formulier in en volg de instructies goed op. Je helpt daarmee niet alleen ons, maar ook een heleboel Gambiaans patienten op weg! Natuurlijk kan je zo vaak meedoen als je wil.
Kijk hier wat de deelnemers tot nu toe hebben ingevuld ...