Het weer in Dakar

 
 

Onze sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hoewel het voorbereiden erg leuk is en de reis zelf een echte "challenge", is het uiteindelijke doel van onze reis natuurlijk wat extra hulp bieden in Afrika. Onze auto, samen met alle nuttige dingen die we kunnen verzamelen, schenken we aan de "Stichting Humanitaire hulp Gambia".
En ze kunnen onze Land Rover goed gebruiken!

In de plaats Somita ligt een health kliniek waar regelmatig medicijnen moeten worden gebracht. Ook in Bakadaji ligt een bijna nieuw health center. Wel prettig dat er hier ook medicijnen aanwezig zijn als je ziek bent. Veel patienten moeten "slechts" een dag lopen om er te komen. Maar wat als je nou aan het bevallen bent? Of al op leeftijd of wat als je (kleine!) kinderen erg ziek zijn? Dan is het toch even 30 km lopen naar het ziekenhuis. Misschien het dan toch wel handig als je een Land Rover tot je beschikking heb en de dokter je kan brengen.
In Bakadaji is ook een school. Voor de kinderen en leraren zou het handig zijn als er ook schriften en pennen enz. aanwezig zijn. Ook dat willen wij voor ze meenemen.

De stichting is georganiseerd vanuit Nederland en BelgiŽ door Marijke Hol, Ellen Verlaan, Arthur Aalst, Mieke Florquin, Rik Nackaerts en Leen Abts. Een aantal van deze mensen gingen een jaar of 10 jaar geleden naar Gambia op vakantie en vonden het er prachtig, maar bedachten ook dat wij in Nederland toch wel mazzelpikken zijn, vergeleken met de mensen daar. Wij hebben zoveel (en vooral zoveel teveel) en zij zo weinig. Dus zijn ze eerst op kleine- en nu op wat grotere schaal daar de mensen gaan helpen. Jammer voor hun, ze krijgen er niet eens een vet salaris voor, want toen we ze belden, stond bijvoorbeeld Arthur gewoon iets te schuren om de kost mee te verdienen. Dus wat we geven blijft niet achter in de marmeren gangen van een of ander mooi pand, maar gaat naar de mensen in Gambia.

Als speciaal "hulpvoertuig" wordt onze mooie Land Rover ook nog eens uitgerust met een NGO kentekenplaat. Dit betekend dat we bekend staan, als leden van de NGO (non-gouvernementele organisaties) En als je die eenmaal heb, nou dan hoor je er helemaal bij. Gelukkig is de stichting bereid om, nadat wij onze auto bij hun hebben afgeleverd, deze fijn in onderhoud te nemen. Dat zal best nodig zijn na zo'n lange reis. We zullen maar eens op zoek gaan naar een Haynes manual om dit allemaal wat eenvoudiger te maken. Het gereedschap dat we voor het onderhoud onderweg meenemen, krijgen ze er ook bij. Nu maar hopen dat ze een beetje technisch zijn. Of toch ieder jaar een rol ducktape sturen! Misschien dat je nog een donatie aan de stichting zelf kan doen om het onderhoud te bekostigen. Zie: www.stichtinghumanitairehulpgambia.nl

Als laatste voor iedereen die net als ik het niet wist: Wat is een NGO?
Een niet-gouvermentele organisatie (NGO) is elke groep van vrijwilligers, die geen winstdoel voor ogen heeft en die georganiseerd is op lokaal, nationaal of internationaal niveau. Praktijkgericht en aangedreven door mensen met een gemeenschappelijke belangstelling, verlenen NGO's uiteenlopende diensten en vervullen ze humanitaire functies. En de NGO's van onze stichting doen het nog gratis ook!!!