Het weer in Dakar

 
 

Onze sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
www.amsterdamdakar.com

 De Amsterdam-Dakar Challenge 2005

 Rally voor thrillseekers met nul budget!Aan het einde van dit jaar zal de derde Amsterdam-Dakar Challenge worden gehouden.
Waren er in 2003 nog maar een handvol auto's, dit jaar moet er in 4 groepen worden gestart.

<klik> voor een grotere kaart De opzet is even simpel als uitdagend: de Amsterdam-Dakar route rijden met een oude barrel van minder dan 500 euro en de eindstreep halen binnen 3 weken!

Eind 2005 starten de groepen vanuit Amsterdam. Kort daarna zal de Sahara de speeltuin zijn voor meer dan 100 avonturiers met een kleine portemonnee en dito auto.
Vergeet niet, er is geen vangnet qua begeleiding en de teams zijn dan ook volledig op elkaar aangewezen. Een belangrijke regel is dat als de auto het gehaald heeft, deze wordt geschonken aan een lokaal goed doel dat het team een warm hart toedraagt.

Dus behalve dat het een sportief avontuur is, dragen de deelnemers ook een steentje bij in de vorm van steun aan lokale Afrikaanse goede doelen.

www.amsterdamdakar.com Was oorspronkelijk Dakar in Senegal de uiteindelijke bestemming, sinds 2004 is dat Banjul in Gambia, zo'n 350 kilometer zuidelijker.

Nog even de belangrijkste spelregels op een rij:
  - De auto mag niet meer kosten dan €500
  - Het finetunen van de rally-auto mag niet meer dan €150 kosten.
  - In 3 weken moet je de eindbestemming halen.
  - Er bestaat geen formele ondersteuning tijdens de Challenge.
  - De opbrengst van de autoverkoop gaat naar een lokaal goed doel.

Door op het logo bovenaan de pagina te klikken, kom je op de officiële website van de organisatie terecht.

Wij, Team Landrover.pagina.nl, zijn ingedeeld in groep 4 en zullen op 26 november in Amsterdam starten. Over ons goede doel kunt u hier meer lezen.